Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30. januar 2009

Når en pepperkakebaker baker....

Jeg har tidligere vist bilde av mine barns bakesyssler, og nå har det skjedd igjen! Denne gangen var det heldigvis ingen sirup eller honning inne i bildet, men hei hvor store kvadratmål to kilo mel kan dekke på et kjøkken! -Både gulv og kjøkkeninnredning måtte støvsuges! Heldigvis hadde storesøster lært etter sist gang, og var den som sladra på lillesøsters kjøkkensysler!
Denne gangen fikk jeg det i allefall på video! -Skal ha på lur når de selv blir store og får oppfinnsomme barn:)

29. januar 2009

Festlig festantrekk!


I helga skal barna ut og huset og mor og far skal proppe huset med festglade mennesker, deilig tapas og mye godt i glasset! Som jeg gleder meg! Og som seg hør og bør i en slik anledning, synes jeg et nytt antrekk er på sin plass! Og utrolig nok fant jeg kjolen min i den første butikken jeg toga inn på! -Opprinnelig på leting etter høyt skjørt med topp til, men denne gjorde susen! Og når jeg trodde flaksen min var over, fant jeg jaggu støvlettene jeg har ønsket meg på 50%! -Og i riktig størrelse! (Ja, det er faktisk mulig!!) Så: vel hjemme raska jeg med meg posene inn på badet, proppa meg inn i kjolen og på med nyskoene: klar for obligatorisk manekengrunde for mann og barn på stua! Sååå stolt, helt til femåringen påpeker høyt og tydelig: Mamma, jeg kan se trusa di!! -HÆ??? Febrilsk løp jeg til speilet -opp på en stol, med rompa mot det blanke: joda, det kunne man ganske riktig skimte en hvit hipster! Og hvis jeg bøyde meg litt forover, jo da kunne man mer enn skimte den! -Hvem i huleste produserer kjoler med splitt langt opp på rompa tenkte jeg forbanna, og tankene gikk umiddelbart over til butikkens prøverom -og hvordan jeg kunne unngått å legge merke til innsynsfeltet der inne: de har jo speil overalt! Så da må jeg altså frem med symaskinen min i kveld også! For "fint skal det vær, sjøl om halle ræva hæng uttførr" (Nordnorsk uttrykk) er ikke hva jeg tenker å gå for på lørdag:)

28. januar 2009

Mappe nr. 6, bilde nr 6!

Ja, så var jeg blitt utfordret av Lindas skattekammer: hvilket bilde er nummer 6 i mappe 6 på datan? Skrekk og gru! -Men pustet lettet ut når jeg fikk bladd meg frem til "det utvalgte": Heldigvis ikke meg i bikini! (Hehe, da tror jeg faktisk jeg hadde jukset litt:))


Men here we go:




Bildet er fra sommern 2007 når vi var i Kollevågen! En idyllisk liten lagune med skog og hav like nært! Eldstejenta storkoste seg og plukket kongler som vi lagde bondegård av i sanda! Sauer, kyr og geiter! -Og kjempebiller med følehorn som far syntes hørte med:)

Må nesten vise billen også siden den har fått sånn omtale:)


Jeg utfordrer herved:


Lykkebo


Hjemme Best


FOTBALLMAMMA


Lavendelheimen


BROCANTE

27. januar 2009

Ny pose!

Jeg har vært på snopetur på stoff og stil! Ååå, så mye lekkert de har!! Jeg har fremdeles syke barn og mye tid å slå ihjel, så i dag har jeg sydd en ny pose! I "voksen"-design denne gang! -Fikk tips på forrige innlegg, så denne er tenkt til små "voksenting" som telys o.l, eventuelt på badet for å ha strikk og klemmer i!



25. januar 2009

Jeg har funnet en skatt!

I går trålet jeg Fretex på leting etter gamle norgesglass, eller andre uoppdagede skatter, og jeg får si som askeladden; jeg fant, jeg fant!! For der -inne i et skap- satt en heslig skamklipt Chucky-dukke med en aldeles nydelig kjole -gjemt under noen stygge strikkeplagg! Jeg ba pent om å kun få kjøpe kjolen, og det gikk med nød og neppe! For 200 kr ble den min:) Jeg er usikker på om den er ment for dukker eller babyer, men hos meg kommer den til å havne på veggen, det er sikkert! Jeg må nok reparere litt, for den har noen rifter, men for et funn! Jeg er helt overveldet! Jeg vet ikke hvor gammel den kan være, men at den er veldig gammel er jeg sikker på! Noen som vet noe om hvilket årstall den kan forventes å være fra?







23. januar 2009

Awarder og utfordring!


Først og fremst vil jeg vise denne flotte awarden jeg har vært så heldig å motta fra Herskapelig shabby:






Tusen takk, jeg setter utrolig stor pris på den! -Takk for at du valgte å gi den til meg:)


Reglene for denne awarden er som følger:


Put the award on your blogLink the person you received your award fromYou can give the award to how many as you wantPut links of those blogs on yoursLeave a message on the blogs you have nominated


Jeg gir denne videre til:


Hjem og lykke


Fotballmamma


Hjemme Best

Lykkebo


I tillegg har jeg fått denne fra Lykkeliten:


Tusen takk, Lykkeliten, jeg setter utrolig stor pris på utmerkelsen!
Jeg har mottatt denne tidligere, så jeg velger å ikke gi den videre denne gangen:)



Jeg har blitt utfordret av happy in pink! Så here we go:


4 favoritter på TV:
Frustrerte fruer
Prison Break
Grays Anatomy
Unge mødre


4 ting jeg gjorde igår:
Var hjemme med sykt barn
Feiret mannen min som hadde bursdag
Lagde biff med fløtegratinerte poteter til middag
Drakk rødvin

4 ting jeg ser fram til:
Sommeren!!
Familietur med venner til Gol i februar!
Neste helg når vi skal feste med gode venner!
Å bli ferdig med alle ugjorte gjøremål!

4 favoritt-restauranter:
Bocca
Big Horn Steak House
Naboen
Louisiana

4 ting på ønskelista:
Ny symaskin
Masse penger
Mack
Ny garderobe


utfordrer disse 4:
De fire som fikk awarden av meg!

Smokkepose!

Jeg er fortsatt hjemme med lillemor -som nå har fått omgangssyke:( Så i dag har jeg sydd litt mens hun sover: En pose som hun kan ha smokkene sine i! De slenger jo over alt i huset, så nå kan vi kanskje få samlet de på ett sted:)







Men jeg ser at det er så mange som selger ting på bloggen sin, og jeg blir litt inspirert til å gjøre det samme, men hva? Så jeg lurte litt på om denne posen kanskje kunne vært noe? Noen som ville kjøpt en slik og til hvilken pris?

22. januar 2009

Hurra(?) for meg som i går fylte år!

Så var jeg blitt enda ett år eldre: hei hvor årene går! Vet ikke hvor mye det er å rope hurra for.. Kjenner jeg blir litt grepet av panikken for snart å være ferdig med 20-årene! Men en fin feiring hadde jeg! Spiste kake med mine kjære barn, mann og barnas oldemor, før jeg og mannen dro til byn på restaurant med venner mens oldemor passet barna! Kjempekos! Fra mine foreldre fikk vi pussemaskin og penger:) -Tror nok de har fått med seg at det foregår endel oppussingsprosjekter her i huset! Hehe:) Bursdagsgaven fra mannen var alt i hus: speilreflekskamera som "spleisebursdagsgave" siden vi har bursdager så tett, men han overrasket meg med å ha kjøpt meg en nydelig hortensia!
Jeg og min mann fikk denne fine kaffekanna fra hans farmor! Jeg likte den så godt, for den passer perfekt til min hvite stil, og i tillegg er den suveren å helle fra og holder godt på varmen! Hvordan visste hun at jeg ønsket meg en slik?
Fra mine barn fikk jeg Tildas Landsted som jeg hadde ønsket meg! Det klør i fingrene etter å komme i gang, og noe sier meg at mine små kommer til å nyte godt av bursdagsgaven til mor: de hadde så mye flott til barn der! Tror jeg må sy kaker og puffer! MEN -og det er et stort MEN- Symaskinen som jeg har arvet fra min avdøde farmor er faktisk helt ubrukelig! Den snurper og drar, og er kilde til stor irritasjon og forbannelse hver gang den er i bruk! -Få ting er mer frustrerende!! Så ny symaskin er neste ut på investeringslisten!


Men enn så dårlig symaskinen min er, så får den duge enn så lenge; jeg har nemlig nettopp hatt syprosjekter på gang: hjerter! Hvite tøyhjerter til pynt, samt rosa "henge-opp-hjerter" til barna!


Her er etasjefatet mitt som jeg har slitt så med å finne "fyll" til! Genialt med tøy-pynt som er ikke-knuselig, ikke-grisbar og ikke-spiselig! Får se om jeg finner noe jeg kan stikke innimellom i sølv eller noe, men så langt fornøyd med innsatsen!



Her er ett av tøyhjertene til prinsessene!


Så nå som disse prosjektene er i boks, skal jeg endelig se om jeg finner tid til å begynne på minstemors barnealbum -som jeg ligger 2 år på etterskudd med! Utsetter og utsetter! -Og i morgen har vi atter en bursdag i huset, for far fyller år!
Hurra!

20. januar 2009

Utfordring og nymalt benk!



I dag er jeg hjemme med minstejenta som har feber! Stakkar liten som er syk! Men da har jeg jo plenty med tid til å lage blogginnlegg:)

Jeg kjøpte denne telefonbenken på loppis i høst! Planen var engentlig å male den hvit og trekke opp i grått linstoff! Meeen, så begynte jeg å studere den litt og kalkulere litt arbeid, og siden tøyet i grunn ikke er slitt og ikke den verste fargen, bestemte jeg meg for kun å male! For all del; nok arbeid det og -man må jo maskere noe vanvittig, men jeg ble fornøyd med resultatet! Den passer perfekt i vindfanget vårt -og egner seg godt til å sitte på når man kler på barna!



Benken før

Benken etter

Så til en utfordring som jeg har fått fra Lykkebo! -Nemlig å vise veskene mine! Nå har det seg slik at jeg er en sånn som har livet mitt i vesken, så jeg er faktisk veldig trofast mot den ene vesken -som fra tid til annen blir byttet ut med en ny favoritt! -Så listen er ikke lang:)

Her er hverdagsvesken:


Og her er på-shoppern-alene/på-byn/på-fest-veska:




Denne utfordringen gir jeg videre til:
Lykke til:)

18. januar 2009

Fra mine prinsessers rom

Jeg har tatt meg en runde med kameraet, og bestemt meg for å lage et innlegg med barnerommene mine! Jeg har jo to små prinsesser, så det går mye i rosa!


Her henger kosedyrene på rekke og rad over sengen til minstemor; de får bli med i senga alle sammen når kvelden kommer:)


Tegnekroken på storesøsters rom -med klesklypesnor til ferdige kunstverk!



Senga og nattbordet har jeg kjøpt på bruktbutikk for noen år tilbake! Talerkenhylla er også fra bruktbutikk og lampa fra loppemarked!

For å sette litt barne-preg på senga har jeg limt fast disse herlige bildene fra Fairytale design på hodegjerdet!

Disse klossene er egentlig oppbevaringsbokser! De var opprinnelig trehvite, men de som alt annet ble malt! Nå pryder de vinduet på lillemors rom!


Prinsessebilde på storesøsters vegg!
Fra lillemors seng -som jeg ikke har kommet så langt som til å male! -men jeg har kjøpt en gammeldags trekk-ut-seng som hun skal få når hun er stor nok til å sove uten grind! -Men enn så lenge er det deilig at hun ikke kan stå opp uten hjelp;)


Elsker disse Sia-prinsessene!



Søte små rosa blomster!

Sparekua!

Mønsteret på en gammel kakeboks som har plass på hylla!

Og en gammel erteboks som rommer mange små prinsessesaker!

Begge jentene har brudepikekjolene sine hengende på veggen! Dette bildet er fra livet på storesøsters kjole!


16. januar 2009

Salg-Salg-Saaaalg!!! + stua mi uten bakevarer:)



Åh som jeg digger å handle i januar!!! Pengeboka får svi, men jeg får jo mye fint! Dumpa over 70% salg på Fryd -der ble det nytt tinnfat og nye lysestaker, og en lampebutikk som hadde opphørssalg hadde spart denne fantastiske lampen til meg! Jeg mener 50% på hele butikken! Hvem kan gå fra noe slikt?


Forøvrig holder jeg på å øve meg med det nye kameraet, men det blir mye frustrasjon, da kameraet ikke alltid vil det samme som meg!! Men, under kan dere se et bilde av begoniaen min, der jeg -etter mye fortvilelse, agresjon og tårer- greide å få trykka ned knappen såpass at det faktisk ble et bilde! Superstolt, men aner ikke hvordan jeg greide det til slutt? Problemet er at jeg ikke får til å trykke ned knappen hvis jeg er for nært motivet! Men finner vel ut av det... :)

Men så tenkte jeg at jeg skulle vise frem et bilde av stua mi slik den er når den faktisk er ryddig! -Og ikke bomba slik jeg har presentert den tidligere i innlegget der mine to små hadde bakekonkurranse i stua! Jeg kunne nok tenkt meg en annen stue, men alt i alt synes vi vi har det veldig koselig!



Ha en strålende helg!

15. januar 2009

My wall of love!


Jeg har alltid likt sort-hvitt-bilder, og drømt om en vegg med bilder av venner og familie! Jeg var på shoppern for noen dager siden og handlet rammer til mine nye fotografbilder av barna, og i går henta jeg fram hammer og spiker! Veggen som ble valgt er i trappeoppgangen, og det er HØYT under taket! Ble kjempefornøyd!
(Ps! De flotte bildene som jeg har lovet skal komme på bloggen -i anledning nytt kamera- må utsettes i påvente av at disponenten lærer seg å bruke kameraet!)

12. januar 2009

Award, utfordring, og NYTT KAMERA!!! TJO-HOOOO!

Det er den store award-dagen for min del i dag! heldige meg! Denne har jeg fått av Lavendelheimen, og jeg gjør som henne:
Sender den videre til alle som ligger i bloggrollen min!



Og med awarden følger en utfordring: Vis meg TV-kroken din! (Ikke glem den, alle dere jeg har sendt awarden til!!!)
Her ser dere min TV! Det er vel ikke til å skyve unna at dette er fars tv, og at jeg leeenge planla å bygge skap rundt for å få gjemt den bort! Vi kjøpte ny TV i sommer da vi solgte leiligheten med den gamle (sølvgrå og lekre) 32" TVen med på kjøpet, og da dro far på Elkjøp uten mor -og resultatet ble en svær svart monsterTV! -Den er faktisk bare 42", men alle som er innom kommenterer: "Gud, så stor TV dere har!"
(Og der kan jeg forresten se at Noddy har sneket seg med på bildet, under skjenken)




Men så over til dagens store høydepunkt! Vi har kjøpt oss digitalt speilreflekskamera!! Både jeg og mannen min har bursdag i januar -med en dags mellomrom- så vi har valgt å heller investere i kamera fremfor å kjøpe gaver!
Så nå skal det bli skikk på bildene her i bloggen!


(Bilde: www.elkjop.no)