Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22. august 2012

Bacca-lacca-lao-terte


En hit i Loppehjemmet er Skarvens Baccalaoterte! Fikk Skarvens kokebok Fra det arktiske kjøkken til jul et år av min svoger/svigerinne og den er en storfavoritt i kjøkkenhyllen!

Denne er verd å prøve som en forrett! 

Baccalaoterte
2 pers.

1 plate butterdeig
Ca 100 gram utvannet klippfisk
3 cherrytomater
50 gram ost (Norvegia/Jarlsberg)
3 sorte oliven
Baccalaosaus
Rømmedressing

Stikk ut to sirkler av butterdeigplaten, kjevle de litt tynnere. Så legger du et tykt lag (1-2 cm) med baccalaosaus på midten, men ikke helt ut til kantene. Dander med klippfisk, cherrytomater og oliven, og topp med ost. Settes i ovnen på 200 grader ca 20 min. Serveres rykende varm med rømmesaus attåt! Mmmmmm!!!!

Baccalaosaus:
1 dl hermetisk tomat
50 gram finhakket løk
1 fedd presset hvitløk
20 gram finhakket chili
1/2 ts sukker
1/2 dl olivenolje
litt salt

Has i en kjele og får trekke i en time.

Rømmedressing:
1 dl rømme
30 gram sukker
1 ss sitronsaft

Rør sammen og server på siden! (Og JA, det skal være SÅ MYE sukker i den:))

Oppskriften er ikke helt identisk med Skarvens, jeg har tatt meg noen friheter underveis. 

Håper det smaker!!

post signature

2 kommentarer:

  1. En helt fantastisk rett. Takk for at du delte oppskrifta med oss : )

    SvarSlett
  2. En helt fantastisk rett. Takk for at du delte oppskrifta med oss : )

    SvarSlett