Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20. januar 2011

Mmmmm....

Fins det noe bedre enn en varm suppe på en sur og kald dag?


Jeg er et skikkelig suppemenneske, men det tok sin tid før Loppemannen var overbevist om at suppe funker som middag! (-Er det en manneting?)
I dag ble det servert løksuppe i Loppehjemmet:


(4-6 porsjoner)


6 løk
1 liter hønsebuljong
2 ts timian
1 laurbærblad
salt 
hvit pepper
loff
hvitost


Løken deles i skiver og stekes i en dyp panne. Hell over buljongen, krydre med timian, salt, pepper og laurbærbladet. Vær raus med både salt og pepper. La suppen småkoke ca 30 minutter.


Ha suppen over i ildfaste porsjonsformer, og legg over en loffskive med en tykk osteskive på. Gratiner i ovnen til osten er smeltet. Det som blir igjen av brødet kan stekes som ostesmørbrød, og serveres på siden.


Suppen smaker fantastisk, og er en vinner hos både små og store her i huset!


Bon apetit!

4 kommentarer:

 1. Det så deilig ut. Suppe er undervurdert og kan absolutt spises til middag. Gi loppemannen noen store grove rundstykker ved siden av, så blir han nok mett. Det gjør jeg... Skal jammen prøve denne oppskriften i helgen! Klem

  SvarSlett
 2. Både hørtes og så fantastisk godt ut!:) Det har jeg allerede gått og hatt lyst på i flere dager, og nå da jeg så dette innlegget...hm...tror rett og slett vi må ha det i morgen!;) Ønsker deg en fortsatt fin kveld!

  SvarSlett
 3. manneting? Her er d motsatt. Mannen min vil ha suppe til middag, menst eg vil ha noe eg blir skikkelig mett av. Men supper er godt. Og løksuppen din må eg prøve til kvelds eller lunsj en dag;)

  SvarSlett
 4. gubben her ler bare nå man kaller suppe mat...men denne oppskrifta skal prøves!

  SvarSlett